Lolland-Falster på godt og ondt

I Facebookgruppen ”Lolland-Falster Lovestorm” har vi besluttet at holde fast i det, som var den oprindelige ide: At samle de gode historier om Lolland-Falster. Gruppen er modereret, og vi godkender kun historier og kommentarer, som udtrykker opbakning og en positiv indstilling til livet på Lolland-Falster. Vi levner ikke meget plads til debat, da det ikke var den oprindelig ide, og da vi heller ikke har tid og mandskab til at lede alskens type debatter.


Bragt i Erhverv og Kultur, juli 2016

I Facebookgruppen ”Lolland-Falster Lovestorm” har vi besluttet at holde fast i det, som var den oprindelige ide: At samle de gode historier om Lolland-Falster. Gruppen er modereret, og vi godkender kun historier og kommentarer, som udtrykker opbakning og en positiv indstilling til livet på Lolland-Falster. Vi levner ikke meget plads til debat, da det ikke var den oprindelig ide, og da vi heller ikke har tid og mandskab til at lede alskens type debatter.

Kriser, omsorg og fællesskab
Men vi skal huske, at den gode historie ikke kun er billeder af solnedgange, sportssejre, priser og andre traditionelle succeser. Den gode historie er også fortællingen om alle dem, som trods modgang og få ressourcer er kommet styrket ud af en krise, alle dem, som drager omsorg for andre mennesker, og alle dem, som træder til og bidrager til fællesskabet som noget helt naturligt. Nogle gange er det dem, som har mindst, der giver mest, og denne type mere utraditionelle succeshistorier ved vi der er mange af på Lolland-Falster. Disse historier er meget velkomne i Facebookgruppen.

Mere end en reaktion mod en tv-serie
Vi startede bevægelsen som en modreaktion til en programserie på TV2, men hvis man blot ser os som et ukritisk og jublende modstykke til denne tv-serie, så tager man fejl. Vi er meget mere end det, og det er der heldigvis mange, der har opdaget.

Bag kulissen er vi meget optaget af alt det, som IKKE fungerer på Lolland-Falster. Alt det, som gør ondt og kunne være bedre. Vi ønsker det bedste for Lolland-Falster, og det er faktisk det, som grundlæggende driver os i vores frivillige arbejde. Vi ønsker tilflytning, nye virksomheder, job og liv med mening og velfærd til alle typer mennesker, og det er derfor, vi engagerer os i at skabe en ny fortælling om Lolland-Falster. Vi vil gennem de positive historier – og mange andre initiativer, som vi nok skal løfte sløret for senere – bidrage til et nyt Lolland-Falster, som i højere grad end i dag er i balance og økonomisk uafhængig af udligning og andre støtteordninger.

To fokuspunkter som er forenelige
Vi elsker det sted, hvor vi bor, og vi hylder gennem Lolland-Falster Lovestorm vores nære og fjerne naboer og egnens stedbundne kvaliteter og potentialer. Samtidig nærer vi et brændende ønske om at forandre og udvikle Lolland-Falster, og disse to fokuspunkter er – for os – på ingen måde uforenelige. Det vil vi gerne slå fast. Vi spiller på flere baner: 1) Den ekstremt positive og optimistiske bane OG 2) Den kritiske og forandringssøgende bane, som registrerer problemer og leder efter nye samarbejdsmuligheder, nye relationer, inspiration udefra og nye løsninger på gamle problemer.

At kæmpe for det man tror på
At være positiv betyder ikke, at man lever i en lyserød parallelverden. Positive mennesker har i udgangspunktet virkelige problemer som alle andre. De bliver vrede. De udfordrer folk og kæmper for det, de tror på. At være positiv handler ikke om at gå med skyklapper for øjnene og give op, når livet bliver for hårdt. At være positiv handler om at være stærk. Om at være selvbevidst og om at tage ansvar for sine egne følelser og styre de signaler, man sender til verden. På godt og ondt.

Det handler om at bruge glæden og det positive livssyn til at destillere alt det, vi begejstres over og føler os beriget af, og – samtidig – transformere vreden, skuffelsen og frustrationen til handlinger, som påvirker vores omgivelser positivt og skubber verden i en bedre retning. Hjerte rimer på smerte, og vi vil være på begge baner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *